Страници

понеделник, 22 август 2011 г.

Незабравки/Forget-me-not

Страшно много обичам синьо ... и просто нямаше как и в тази проект да не присъства синята гама...
В действителност в началото исках само да пробвам дали ще успея да направя цветята /те са мое дело :)/ и именно от тях се роди идеята за настолно календарче. Това е и първият ми опит да правя подобни ала vintage цветя , оказа се много забавно и не чак толкова трудоемко :), за разлика от форматирането на календарчето в Word - голяма мъка докато го напасна да излезе с точния размер, който исках.
Щом се появиха цветята и вече знаех кой нюанс на синьото ще ползвам - тюркоазено - от блокчето на My mind's eye - Hazel - страшно любимо. Въпросът беше цветовата комбинация и до  последно се колебах и прехвърлях хартии наляво-надясно- първоначално беше тюркоазено, корал и зелено, после - тюркоазено, корал и кафяво и най-накрая отново се спрях на една любима комбинация - синьо и зелено - пак от блокче на My mind's eye /толкова са им уникални хартиите .../.
Изборът ми се спря на тези цветове и от гледна точка на това, че календарчето ще се ползва цяла година и ми се ще да не е натрапчиво и бъбриво /тъй като ще си го ползвам аз/ и исках гамата да е спокойна и едновременна жизнена , а какво по-добро от - синьо тюркоазено - символ на спокойствие и едновременно свежест; маслинено зелено - земен и стабилен и оранжево - стимулиращ и енелгичен - или просто  - микс от ЧИСТОТА + ЗДРАВЕ + РАДОСТ.  И за да допълня скритото послоние от цветове сложиш и надписчето на долната част, защото човек  наистна трябва да се радва на живота и да се усмихва всеки ден :)
Календарчено се състой от 12 лисчета с месеците, които са закрепени към основата с щипчицата украсена с цвете, просто разкачате изтеклия месец или го прикрепяте след декември.
По този начин календарчето реално може да се ползва повече от една година - просто ще се сменят лисчетата :)
За календарчето благодаря за вдъхновението на предизвикателството на Hobbisimo !
Картичкофурийките
Creative Card Crew 
Cupcake Craft Challenges

9 коментара:

  1. Незабравките са чудесни, по-добри от тези в урока. И календара се е получил много добре- цветовото съчетание е супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Направила си си страхотно календарче със страхотно скрито послание и в много зареждащи и за мен цветове! Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошен календар.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е красив, а цветята са разкошни!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Красиви са и цветята, и комбинацията от цветовете на хартиите, и цялото календарче.. подобни проекти ме карат да харесвам малко повече синьото и ме провокират да го използвам по-често :)
    Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошно календарче, а незабравките са перфектни. Поздравления и за избора на цвят!

    ОтговорИзтриване
  7. What a fab gift and card in one Mina, thanks for playing with us at Cupcake Craft Challenges.

    Hugs
    Maarit

    ОтговорИзтриване
  8. Beautiful gift card, such a unique design and perfect for the occasion! Thank you so much for joining in with us at Cupcake this week :) Donna ♥ x

    ОтговорИзтриване